Hundkökets Råvaror

   Vår målsättning är att endast använda de bästa råvarorna och enbart rena produkter, alltså inga biprodukter. Tillsammans med en perfekt balanserad kost tror vi att detta minskar riskerna för foderallergier och hudproblem. Vi kan också konstatera att många hundägare hör av sig och berättar om hudproblem som minskat eller försvunnit vid byte till HUNDKÖKET.

   HUNDKÖKETS FODER

   Hundköket tillverkas genom extrudering och är därför ett hygieniskt och magvänligt foder med hög smältbarhet. Rätt avpassad andel fett och protein i fodret är viktigt, fettet ska uppgå till ca 50% av proteinet. För lite fett ger matt päls och för mycket fett försvårar upptaget av protein. Andelen fibrer i ett foder är viktigt för hundens matsmältning, vi har avpassat fibermängden så att hunden hinner tillgodogöra sig foderinnehållet.

   SPANNMÅL

   Vete och ris ingår i vårt foder. Spannmål innehåller både kolhydrater och protein och är alltså en viktig del av fodret. Vi använder förstklassig vete som är noggrant analyserad brödsäd av human kvalitet.

   KYCKLINGMJÖL OCH KÖTTMJÖL

   Köttmjölet är av bästa tänkbara kvalitet och ursprunget är slaktrester från enbart friska svenska kor och grisar. Eftersom enbart rent kött används har köttmjölet en mycket hög smältbarhet.

   FÄRSKMALD HAVSFISK

   En fin råvara med bra proteinsammansättning som hunden lätt tillgodogör sig. Fisken är fryst vid fångsten och därför av god kvalitet.

   ÄGGULEPULVER

   En högklassig råvara där proteinet är av mycket hög kvalitet och dessutom lätt för hunden att tillgodogöra sig. Många hundar får ägg som tillskott flera gånger i veckan. Det behövs inte om hunden äter Hundkökets Helfoder.